NL-Acide azelaique

Azelaïnezuur

Soort ingrediëntexfoliërend
Beschickbare vorms Serums, crèmes…
OorsprongHet is een dicarbonzuur dat helpt de huid te exfoliëren en dat op natuurlijke wijze door gist wordt aangemaakt. Azelaïnezuur wordt op natuurlijke wijze op uw eigen huid geproduceerd door uw eigen gist, maar u kunt het ook in een laboratorium maken. Het kan ook van granen afkomstig zijn.
Belangrijkste voordelenBestrijdt acne, behandelt couperose, maakt pigmentvlekken lichter en verwijdert dode huidcellen.
EigenschappenHet is niet alleen comedolytisch (wat betekent dat het mee-eters voorkomt) en werkt tot diep in de poriën exfoliërend, maar het is ook keratolytisch (vermindert keratine), ontstekingsremmend en heeft antioxiderende eigenschappen.
DoelpubliekOver het algemeen zou iedereen met een huid die vatbaar is voor acne, rosacea en hyperpigmentatie baat hebben bij de werking van azelaïnezuur. Het is zelfs veilig voor zwangere vrouwen.
FrequentieHet kan veilig tweemaal per dag worden gebruikt (’s ochtends en ’s avonds) of om de dag bij een gevoelige huid.
CombinatieHet is gemakkelijk te combineren met een routine die alfahydroxyzuren (AHA), bètahydroxyzuur (BHA) en retinol bevat.
Ontkoppeling/ Contra- indicatieAzelaïnezuur kan veilig worden gebruikt met de meeste cosmetische werkzame stoffen.
BijwerkingenHet kan licht irriterend zijn, maar over het algemeen is het een mild soort zuur.
GebruikBreng tweemaal per dag, ’s ochtends en ’s avonds, een dun laagje van het product aan op een schone en droge huid. Voor de gevoelige huid wordt aanbevolen het product één keer in de twee dagen te gebruiken. Om het azelaïnezuur beter te laten absorberen en nog effectiever te laten werken, wordt aanbevolen om eerst uw AHA (zoals glycolzuur of melkzuur), BHA (salicylzuur) of retinol aan te brengen om de huid te openen en het azelaïnezuur gemakkelijker te accepteren. Gebruik daarna ’s ochtends een vochtinbrengende crème en een zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 30.