NL-Acide mandélique

Amandelzuur

Soort ingrediëntExfoliërend
Beschikbare vormenExfoliërende producten, tonifiërende lotions, serums…
OorsprongAmandelzuur is een alfahydroxyzuur (AHA). AHA’s zijn goed voor de huid omdat ze de verbindingen tussen aangetaste oppervlaktehuidcellen losser maken zodat de cellen op natuurlijke wijze kunnen vervellen, wat resulteert in een frissere, heldere teint. Amandelzuur is een alfahydroxyzuur afkomstig van amandelen.
Belangrijkste voordelenVerhoogt de celvernieuwing, anti-acne, anti-veroudering. Zoals elke chemische scrub, maakt het de huid stralend en helder.
EigenschappenHet molecuulgewicht van glycolzuur is groter dan dat van glycolzuur, zodat het zachter op de huid kan werken omdat het langzamer doordringt.
DoelpubliekOver het algemeen, mensen met een gevoelige of acne-gevoelige huid die een minder agressieve exfoliator willen dan de traditionele AHA’s.
FrequentieEén keer per week (bij voorkeur ’s avonds), want overmatig scrubben veroorzaakt irritatie en andere mogelijke huidaandoeningen.
CombinatieHyaluronzuur, andere vochtinbrengers.
Ontkoppeling/ Contra-indicatieAndere AHA’s, andere peelings, retinol, retinoïden. Bovendien mag deze scrub niet worden toegepast op een gebruinde of zonverbrande huid.
BijwerkingenNet als alle AHA’s kan mandelzuur uw huid irriteren. Maar in tegenstelling tot bijna alle andere AHA’s, is het potentieel uiterst gering.
GebruikNet als bij een gewone peeling moet u minstens tien dagen van tevoren het gebruik van retinol vermijden.
Voor activiteiten na de peeling moet u alle activiteiten vermijden waarbij u gaat zweten en de zon vermijden, omdat uw huid dan gevoeliger is.