NL-Acide rétinoïque, Retinol (Vitamine A)

Retinoïnezuur, Retinol (Vitamine A)

Soort ingrédiëntRetinoïde
Beschikbare vormen Serums, crèmes
OorsprongVitamine A, afgeleid van caroteen, is de naam van een groep retinoïden. De term “retinoïde” verwijst naar drie verschillende toestanden van vitamine A: retinol, retinal (of retinaldehyde) en retinoïnezuur. Hun werking op de huid is hetzelfde, maar het verschil ligt in het omzettingsproces dat zij al dan niet in de huid moeten ondergaan om doeltreffend te zijn, en vervolgens hoe krachtig zij zijn. Retinoïnezuur is het sterkst en moet worden voorgeschreven. Retinolen zijn het zwakst en retinaldehyde zit in het midden. Zodra retinoïnezuur door de huid is opgenomen, waarvoor onze huidcellen receptoren hebben, veroorzaakt het veranderingen en beïnvloedt het hun gedrag. Vitamine A als huidverzorgingsingrediënt is meer bestudeerd dan enig ander ingrediënt op de huidige markt. Het is een bewezen ingrediënt met een lange lijst van bewezen voordelen en is zowel effectief als een anti-verouderingsoptie.
Belangrijkste voordelenStimuleert de collageenproductie om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, stimuleert de celvernieuwing, vermindert de talgproductie, heeft een ontstekingsremmend effect.
EigenschappenVitamine A bevordert de verwijdering van oude huidcellen en stimuleert de regeneratie van nieuwere, gezondere, gladdere cellen. In wezen werkt het als een exfoliant en verbetert het zowel de teint als de textuur van het huidoppervlak. Het stimuleert ook de collageenproductie doordat het inwerkt op de opperhuid en in de lederhuid. Het verbetert en verdikt zo de huid en minimaliseert tegelijkertijd de vernietiging van bestaand collageen en elastine. Het is ook een effectieve behandeling voor acne. Het helpt de talgproductie te normaliseren en de exfoliërende eigenschappen helpen verstopte poriën te voorkomen. Bij langdurig gebruik vermindert retinol de hyperpigmentatie (bruine vlekken en vlekken).
DoelpubliekIedereen, en het is het beste om halverwege de twintig te beginnen, met uitzondering van zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Afhankelijk van de formulering kan vitamine A te irriterend zijn voor de gevoelige huid.
FrequentieElke avond, als uw huid gewend is aan het ingrediënt.
CombinatieCombineer vitamine A altijd met zonnebrandcrème, want het kan uw huid gevoeliger maken voor de zon. Veel formules bevatten verzachtende ingrediënten zoals kamille of vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur met vitamine A, om de tolerantie van een product te helpen verhogen.
Ontkoppeling/ Contra-indicatieAlfahydroxyzuren, zoals glycolzuur, vullen de anti-verouderingseffecten van vitamine A goed aan, maar mogen niet tegelijkertijd worden gebruikt omdat ze irritatie kunnen veroorzaken.
BijwerkingenBijwerkingen zijn irritatie, droogheid en lichtgevoeligheid, en in sommige gevallen zelfs blaarvorming en vervelling. Deze effecten verdwijnen meestal zodra uw huid gewend is aan het ingrediënt.
GebruikBegin vooral langzaam. Een hoge concentratie vitamine A is niet noodzakelijk de beste optie, en verhoogt het risico op irritatie, waardoor u het gebruik ervan moet staken. Probeer het een week of twee elke derde nacht te gebruiken, verhoog het dan elke tweede nacht en uiteindelijk elke nacht. Je hebt maar een kleine hoeveelheid nodig, ongeveer ter grootte van een erwt, voor je hele gezicht. Breng het aan op een schone huid en zorg ervoor dat u in de rest van uw routine zachte producten gebruikt om uw huid niet te overweldigen, tenminste totdat uw huid gewend is aan de vitamine A. Het duurt minimaal 8-12 weken voordat u verbeteringen in uw huid ziet.