NL-Arbutine

Arbutine

Soort ingrediëntVerhelderend
Beschikbare vormenSerums, crèmes
OorsprongArbutine is een uit berendruif geëxtraheerde molecule die de vorming van melanine tegengaat. Al deze stoffen werken als tyrosinaseremmers om de huid op te helderen. Alfa-arbutine is de meest stabiele en doeltreffende vorm van het ingrediënt.
Belangrijkste voordelenMaakt bruine vlekken lichter, vermindert de zichtbaarheid van acne littekens, helpt de huidskleur te egaliseren. Zacht voor de huid: Omdat het actieve bestanddeel van arbutine langzaam vrijkomt, kan het minder irriterend zijn dan andere huidbleekmiddelen en beter voor de gevoelige huid.
EigenschappenBruine vlekken zijn afkomstig van pigmenten die worden geproduceerd in cellen die melanocyten worden genoemd en die enzymen bevatten die tyrosinase worden genoemd. Ze kunnen worden geactiveerd wanneer ze in contact komen met UV-licht. Daarom zult u merken dat er sproeten en zonnevlekken ontstaan als u te veel tijd in de zon doorbrengt. Dit is waar arbutine om de hoek komt kijken: het blokkeert tyrosinase en houdt de sproeten op hun plaats. Het is veiliger dan hydrochinon, dat een tijdlang het “wonder” was om de huid lichter te maken, totdat het door de FDA (US Food & Drug Administration) als kankerverwekkend werd bestempeld wanneer het oraal werd ingenomen in plaats van plaatselijk werd aangebracht. Terwijl hydrochinon werkt door de cellen te vernietigen die pigment en melanine produceren, remt arbutine de enzymen af die de pigmentproducerende cellen stimuleren.
DoelpubliekArbutine is over het algemeen veilig voor alle huidtypes.
FrequentieArbutine kan tweemaal per dag worden gebruikt. Het kan veilig samen met andere crèmes en serums op een schone huid worden aangebracht. Het kan ook in de zomer worden gebruikt omdat het de huid niet gevoeliger maakt voor de zon.
CombinatieVitamine C, AHA
Ontkoppeling/ Contra- indicationHoewel er geen negatieve interacties met andere huidverzorgingsingrediënten bekend zijn, kan warmte de doeltreffendheid van arbutine aantasten.
BijwerkingenIn het algemeen zijn er geen bijwerkingen van dit ingrediënt bekend.
GebruikOmdat arbutine de neiging heeft zacht te zijn, kan het worden gebruikt in combinatie met andere huidverlichtende ingrediënten, zoals chemische peelings en retinols. Het wordt aanbevolen arbutine tweemaal per dag te gebruiken na de reiniging, maar vóór een sterke vochtinbrengende crème. Het is ook belangrijk om dagelijks zonnecrème te gebruiken om pigmentvlekken te voorkomen.