NL-Madécassoside – Centella Asiatica (Herbe du tigre)

Madecassoside – Centella Asiatica (Tijgergras)

Soort ingrediëntAntioxidant en ontstekingsremmend
Beschikbare vormen Serums, tonic lotions, vochtinbrengende crèmes…
OorsprongHet is het belangrijkste bestanddeel van Centella asiatica, het veel populairdere ingrediënt dat wordt geprezen om zijn uitzonderlijke verzachtende en helende werking. Madecassoside is rijk aan aminozuren, betacaroteen, vetzuren en fytochemicaliën. Centella asiatica is een eenjarige kruidachtige plant uit de familie der Apiaceae, die inheems is in Azië en Oceanië. Hij wordt als geneeskrachtige plant gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde en de traditionele Chinese geneeskunde.
Belangrijkste voordelenVermindert vrije radicalen, remt ontstekingen en verbetert de hydratatie van de huid.
EigenschappenHet heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Dit ingrediënt is niet alleen gunstig voor mensen met een droge of gevoelige huid, maar ook voor mensen met een huid die vatbaar is voor acne.
Het verbetert de hydratatie van de huid en biedt extra anti-verouderingsvoordelen: laboratoriumstudies wijzen erop dat madecassoside de natuurlijke productie van hyaluronzuur door de huid kan verhogen. En de collageen synthese verbeteren.
DoelpubliekMadecassoside kan heilzaam zijn voor de ontstoken, acnegevoelige en door de zon beschadigde huid.
FrequentieZo vaak als nodig is. Het is zacht genoeg om twee keer per dag te gebruiken.
CombinatieDe antioxiderende eigenschappen worden versterkt in combinatie met vitamine C en de combinatie met hyaluronzuur kan ook de hydraterende werking versterken.
Ontkoppeling/ Contra-indicationEr zijn geen ingrediënten bekend die een negatieve wisselwerking hebben met madecassoside. Door zijn verzachtende werking kan het zelfs worden gecombineerd met veel potentieel irriterende werkstoffen.
BijwerkingenHoewel het ingrediënt over het algemeen goed wordt verdragen, bestaat er altijd een risico op een allergische reactie of irritatie. Het is aan te bevelen vooraf een kleine huidtest te doen.
GebruikVolg de instructies voor het specifieke product dat u kiest. In het algemeen kunt u het twee keer per dag gebruiken.