NL-Routine de soins peau à tendance acnéique

Verzorgingsroutine voor acnegevoelige huid


Acne is een vrij algemene huidaandoening die een aandoening van de haarfollikels en de talgklieren is. De talgklieren scheiden olie (talg) af om de huid gehydrateerd te houden. Wanneer de klieren verstopt raken, kan dit leiden tot puistjes en cysten. Verstopte poriën, overmatige talgproductie, bacteriën die een ontstekingsreactie op gang brengen, hormonale veranderingen en zelfs voeding kunnen allemaal bijdragen tot de vorming van acne.


Dag

ReinigerReinig het gezicht tweemaal per dag.
Het is het beste om ’s ochtends te beginnen met een olievrije reiniger met salicylzuur of antibacteriële ingrediënten zoals zwavel en vermijd het gebruik van schurende scrubsponsjes of -borstels om huidtrauma en ontstekingen tot een minimum te beperken.
TonerGebruik een toner die zowel salicylzuur (BHA) als glycolzuur (AHA) bevat om dode huidcellen en olie te helpen verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en de huid dof kunnen doen lijken.
SerumZoek naar ingrediënten zoals salicylzuur en tea tree olie om je huid helder te houden.
Azelaïnezuur helpt ook bacteriën te doden, dode huidcellen te verwijderen en de teint van de huid te verhelderen.
Vochtinbrengende crème    Je huid hydrateren is een belangrijke laatste stap in je ochtendroutine omdat de lipiden, of vetten, in de bovenste lagen van de huid helpen vocht vast te houden en een ondoordringbare barrière vormen tussen je huid en de omgeving,
Als u deze stap overslaat, kan de huid droog en vatbaar voor infecties worden en/of er dof gaan uitzien. Zoek naar niet-comedogene producten, wat betekent dat het product minder kans heeft om de poriën te verstoppen en bij te dragen aan de vorming van acne papels.
Zonnecrème Zoek zeker naar zinkoxide zonnefilters met ten minste SFP 30, want die geven uw huid een meer matte teint. Bovendien is het een natuurlijk antibacterieel middel en ideaal voor mensen die snel last hebben van uitslag.

Nacht

Reiniger op oliebasis Deze stap kun je overslaan, ook al zijn er make-up remover oliën die geschikt zijn voor alle huidtypes.
Jojobaolie en druivenpitolie zijn betere opties voor de acne-gevoelige huid, omdat ze beide niet-comedogeen zijn (de poriën niet verstoppen)
Jojobaolie, rijk aan vitamine A, E en D, antioxidanten en vetzuren, geneest de huid en verwijdert hardnekkige producten zoals waterproof mascara
Reiniger op waterbasisVoor mensen met ernstige acne, moet u zich houden aan reinigingsmiddelen met actieve ingrediënten
Alternatieven voor acne reinigers zijn milde reinigers en micellair water
TonerGebruik een tonifiërende lotion met niacinamide die ontstekingsremmend werkt
SerumZoek naar ingrediënten die retinol bevatten om alleen ’s avonds te gebruiken.
Pas op dat u niet meerdere zuren tegelijk gebruikt. Afwisselen met vochtinbrengende producten zoals niacinamide en hyaluronzuur.
Retinoïden werken ter voorkoming van acne door het celvernieuwingsproces te reguleren of te normaliseren, waardoor verstopte poriën en het ontstaan van puistjes worden voorkomen.
Vochtinbrengende crèmeZoek naar vochtinbrengende crèmes die een retinoïde-derivaat en hyaluronzuur bevatten, een bevochtigingsmiddel dat watermoleculen naar de huid trekt.
OlieVermijd andere dan niet-comedogene oliën.
Advies
Geen enkele acnebehandeling werkt onmiddellijk of van de ene dag op de andere. Gebruik een product ten minste 8 tot 12 weken voordat u beslist of het helpt of niet, tenzij het product huidirritatie of huiduitslag veroorzaakt, in welk geval u moet stoppen met het gebruik ervan.
Beperk ook het aantal producten dat u gebruikt, want te veel producten kunnen huidirritatie veroorzaken en acne verergeren of mogelijk de poriën verstoppen.
Acne bij volwassenen kan ook een symptoom zijn van andere gezondheidsproblemen, zoals polycysteus ovarium syndroom (PCOS). Als u denkt dat uw acne het gevolg is van een onderliggende aandoening of niet goed reageert op vrij verkrijgbare behandelingen, moet u een afspraak maken met een door de raad van bestuur erkende dermatoloog.