NL-Routine de soins peau mature

Verzorgingsroutine voor verouderde huid


Het hoofddoel is rimpels op te vullen, donkere vlekken te verwijderen en verslapping tegen te gaan. Uw huidregime zal vergelijkbaar zijn met dat van mensen met een droge huid, met enkele kleine verschillen.

Dag

ReinigerVooral voor de ouder wordende huid moet u aan uw hals denken bij het reinigen, behandelen en insmeren met zonnebrandcrème. Het is een geheime plek die vaak de eerste tekenen van veroudering laat zien.
TonerSommige tonifiërende lotions bevatten AHA’s en BHA’s, die helpen om de rijpere huid zachtjes te verhelderen.
SerumElk serum dat alfahydroxyzuren (AHA) of bètahydroxyzuren (BHA) bevat, helpt grove poriën te verminderen en doffe plekjes lichter te maken.
Vochtinbrengende crème      Kies voor vochtinbrengende crèmes met hyaluronzuur en panthenol.
Zonnecrème Gebruik een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 als deze niet in uw moisturizer of make-up basis is verwerkt.
Zonnebrandcrème is de basis van elke routine. Het beschermt de huid tegen UV agressie. Het is ook een antioxidant omdat het werkt als een barrière

Nacht

Reiniger op oliebasis Het is belangrijk het gezicht in twee fasen te reinigen om onzuiverheden van twee verschillende aard te verwijderen: vettige onzuiverheden (make-up, talg, vervuiling enz.) en hydrofiele onzuiverheden (transpiratie, stof enz.). Dit is om irritatie van de huid te voorkomen. De hydrolipidische film blijft dus behouden.
Dit is voor de meeste mensen een betere optie, omdat het een zachte en effectieve reiniger is.
Breng de reinigingsolie aan op het gezicht en masseer het gezicht met ronddraaiende bewegingen, dit zal de bloedsomloop activeren en tegelijkertijd sporen van make-up en talg verwijderen. Daarna afspoelen met lauw (niet heet) water.
Reiniger op waterbasisEen ultrazachte reinigingslotion of een milde zeep is ideaal voor de droge huid.
TonerGebruik een tonifiërende lotion met actieve bestanddelen zoals niacinamide (afkomstig van vitamine B3), hyaluronzuur en peptiden.
SerumNeem vijf avonden per week een retinolserum in uw regime op.
Zoek een oogserum dat peptiden bevat, want die zijn goed voor het stimuleren van de collageenactiviteit.
Vochtinbrengende crèmeEen vochtinbrengende crème met retinol, is ontworpen om fijne lijntjes glad te strijken en toekomstige rimpels te voorkomen.
OlieJe huid kan droger worden naarmate je ouder wordt, dus overweeg om een paar keer per week een voedende gezichtsolie met antiverouderingsingrediënten in je routine op te nemen.
AdviesDe huid wordt kwetsbaarder naarmate ze ouder wordt, dus een zachte fysische of chemische scrub werkt het best op de rijpere huid, vooral in de hals. Doe het ’s nachts. Een wekelijkse glycolzuurpeeling onthult een frisse, heldere huid en maakt uw teint glad.