nl-soins de visage dans la vingtaine

Huidverzorging in je twintiger jaren

Als het op huidverzorging aankomt, denk je als twintiger vaak niet na, maar het is wel de tijd om serieus werk te maken van je teint.
Volgens veel deskundigen is het belangrijk om zo vroeg mogelijk te beginnen met een aantal antiverouderingsmaatregelen: vrouwen moeten al vanaf hun twintigste proactief beginnen met antiveroudering.
Uit onderzoek blijkt dat tegen de leeftijd van 25 jaar de twee structurele proteïnen in onze huid – collageen (dat de huid stevig, strak en veerkrachtig houdt) en elastine (dat de huid zijn soepelheid geeft, waardoor hij kan uitrekken en weer op zijn plaats vallen) afnemen.

Hier zijn enkele routinetips die u in uw eigen tempo kunt toepassen 

Beknibbel niet op exfoliatieOm de dagelijkse vernieuwing van collageen voort te zetten, regelmatig scrubben. Producten met salicylzuur, alfa- en/of bètahydroxyzuren helpen dode huidcellen en vuil van het huidoppervlak te verwijderen, maar dringen ook door tot onder het oppervlak om poriën te ontstoppen, toekomstige puistjes te voorkomen, de textuur glad te maken en de celvernieuwing te stimuleren.
Onderschat nooit de kracht van SPFDe zon is de nummer één oorzaak van uitwendige huidveroudering, en mensen moeten zich zorgen maken over deze mate van blootstelling aan de zon, omdat daar in het dagelijks leven niet altijd aan gedacht wordt. Het is van essentieel belang dat u zich te allen tijde beschermt, want accidentele blootstelling aan de zon is altijd aanwezig, ongeacht het seizoen, en draagt bij tot vroegtijdige huidveroudering. Daarom is de sleutel tot een gezonde huid het hele jaar door dagelijks een SPF-product te gebruiken.
Uw dieet is belangrijk, net als lichaamsbewegingDrink veel, eet verse groene groenten en veel vezels; supplementeer met vitamine D3. Doe regelmatig aan lichaamsbeweging en leef een gezonde levensstijl voor een maximale gezondheid.
Reinigen (en de juiste reinigingsmiddel vinden) is essentieelHet is belangrijk om uw gezicht ’s morgens en ’s avonds te reinigen.
Naarmate u ouder wordt, heeft uw huid andere behoeften. Je beseft het misschien niet, maar in deze fase van de levenscyclus van je huid, beginnen je olieklieren te krimpen. Kies voor milde reinigingsmiddelen die de hydrolipidelaag van uw huid niet aantasten.
Zelfs als je acne hebt, hoeft de huid niet perfect schoon te zijn. Te veel schrobben verergert het probleem alleen maar, omdat het irritatie kan veroorzaken en tot meer puistjes kan leiden.
Kies voor bevochtigingsmiddelenHet is absoluut noodzakelijk een vochtinbrengende crème met bevochtigingsmiddelen te gebruiken om de huid te helpen vocht op te nemen en vast te houden. Maar voordat je naar een rijke crème of foundation grijpt, vergeet niet dat olie niet altijd een vriend is. Zoek in plaats daarvan naar vochtinbrengende ingrediënten die goed bij uw huid passen.
Het is altijd goed om te zoeken naar hyaluronzuur als actief ingrediënt, omdat het hydrateert via de bevochtigingsmiddelen die in wezen waterdamp uit de atmosfeer in de huid zuigen. Hyaluronzuur is een natuurlijk ingrediënt dat in het lichaam wordt aangetroffen en dat volledig compatibel is met de huid en geen uitslag veroorzaakt, wat in dit decennium nog een punt van zorg kan zijn. Het helpt de huid voller te maken en fijne lijntjes te verminderen, zodat u er direct verfrist uitziet. Schakel over op een olievrije formule, vooral bij warmere temperaturen.
Retinol is een belangrijk multi-tasking ingrediëntVanaf je twintigste begint je huid het vermogen te verliezen om zichzelf te herstellen, dus het is belangrijk om vroeg te beginnen met een anti-verouderingsregime. Met een conservatieve toepassing van retinol en glycolzuur kan het verouderingsproces aanzienlijk worden vertraagd en een gezonde routine worden opgebouwd.
Retinol is niet alleen een uitstekend anti-verouderingsmiddel, maar het helpt ook acne te bestrijden, waardoor dit hoofdingrediënt een favoriet is in de huidverzorging. Er is eigenlijk veel kruisbestuiving tussen acne en anti-verouderingsproducten. Retinoïden bestrijken beide problemen, net als peelings.
Bakuchiol is een nieuw natuurlijk alternatief voor retinol, een krachtig plantaardig ingrediënt dat perfect is voor de gevoelige huid.
Slaap nooit met je make-up opDit kan de poriën verstoppen, waardoor olie erin opgesloten blijft. Dit leidt tot een opeenhoping van bacteriën en, ja, uitslag. Het kan ook de poriën uitrekken, wat niemand wil.
Voorzichtig behandelen van acne bij volwassenenAcne komt tot ver na de middelbare school voor, maar het is belangrijk om het te behandelen voordat het erger wordt. Tijdens deze leeftijd kunnen er nog enkele toevallige puistjes opduiken. Droog je huid niet te veel uit met adstringerende producten.
Begin uw anti-verouderings regimeTen minste één anti-verouderingsproduct in uw huidverzorgingsroutine opnemen kan een goede manier zijn om het proces te vergemakkelijken en ook ingrediënten uit te proberen die voor u werken. Begin met een product dat vitamine C of andere antioxidanten bevat. Deze producten helpen vroegtijdige veroudering voorkomen door de oxidatieve schade te voorkomen die optreedt bij blootstelling aan UV-straling en milieuverontreiniging.
Overdrijf het niet.Het is belangrijk te onthouden dat te veel doen irritatie en schade kan veroorzaken. Sommige mensen gebruiken producten die te agressief of te irriterend zijn voor hun huid, zoals te sterke retinol of producten die te veel scrubben.
Als je problemen met gevoeligheid wilt oplossen en je huidverzorgingsregime geeft je niet de resultaten die je wilt, verander dan één product tegelijk, anders kun je een reactie krijgen, en als je vijf nieuwe producten tegelijk gebruikt, zul je geen idee hebben wat de oorzaak is. Gebruik een nieuw product ten minste vier weken voordat u het aan uw routine toevoegt.