NL-Acide tranexamique

Tranexaminezuur

Soort ingrediëntVerhelderend
Beschikbare vormenSerums
OorsprongTranexaminezuur, een synthetisch derivaat van het aminozuur lysine, wordt door huidverzorgingsdeskundigen omschreven als een krachtig ingrediënt dat bekend staat om zijn vermogen de teint van de huid lichter te maken en de zichtbaarheid van verkleuringen te verbeteren.
Belangrijkste voordelenVervaagt verkleuringen, verheldert de huid, vermindert de zichtbaarheid van acne littekens.
EigenschappenHoewel het werkingsmechanisme nog onduidelijk is, wordt aangenomen dat tranexamine-axide pigmentatie remt door de interactie tussen melanocyten en keratinocyten te blokkeren.
DoelpubliekIn het algemeen is tranexaminezuur veilig voor alle huidtypen. Mensen met een zeer gevoelige huid of eczeem moeten voor alle zekerheid de binnenkant van de pols testen voor gebruik.
FrequentieIdealiter worden producten die tranexaminezuur bevatten twee keer per dag aangebracht, maar het wordt aanbevolen om te beginnen met één toepassing per dag om te zien hoe het op uw huid reageert.
CombinatieVitamine C, SPF, hyaluronzuur, retinol.
Ontkoppeling/ Contra-indicatieVerschillende zuren, blijf bij een combinatie van één of twee extra zure producten om uitdroging te voorkomen.
BijwerkingenEnkele gemelde bijwerkingen van het gebruik van producten die tranexaminezuur bevatten, zijn irritatie, droogheid en een schilferige huid. Hoewel tranexaminezuur compatibel is met veel andere huidverzorgingsingrediënten, kan het irriterend zijn voor mensen met een zeer gevoelige huid.
GebruikAangezien tranexaminezuur op zichzelf vrij mild is, kunt u het combineren met andere huidverzorgingsingrediënten om de voordelen te maximaliseren. De combinatie met vitamine C maximaliseert de verhelderende kracht, zodat u het maximale uit het ingrediënt haalt. Vergeet niet uw dagroutine af te sluiten met een zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 30.